У Франківську судитимуть банківську аферистку, яка більше п’яти років переховувалась від слідства


Прокуратура Івано-Франківської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 57-річної мешканки обласного центру, яка організувала злочинну групу для привласнення коштів банку.

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Ігор Орищенко, розслідування щодо організаторки завершено, обвинувальний акт передано до суду за ч.3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, що злочинна група шляхом підроблення документів привласнила   843 тис. грн коштів банку.

Так, організаторка групи, будучи радником керівника одного із банків, разом із трьома спільниками  підробляла документи від імені суб’єктів господарської діяльності та подавала їх для незаконного отримання кредитних коштів, чим було завдано банку збитків на зазначену суму.

Викрито злочинців у 2011 році, трьох учасників групи засуджено до реальних покарань, а організаторка тривалий час переховувалась від слідства та перебувала у міжнародному розшуку. Затримали зловмисницю польські правоохоронці.

У червні цього року за клопотанням прокуратури області її екстрадовано та взято під варту в Івано-Франківську, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.