У Франківську велосипедист вихопив у перехожої сумку і втік


Потерпіла звернулася до місцевого відділу поліції та вказала місце пограбування, а також обставини вчинення злочину.

Проведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили особу грабіжника. Ним виявився 29-річний місцевий мешканець, який уже раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, грабежу та розбою, проте на шлях виправлення, як бачимо, не став, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Як з’ясували, коли потерпіла поверталася додому на одній із вулиць міста до неї ззаду на велосипеді під’їхав зловмисник та, вирвавши із рук заявниці сумочку, в якій як вказала потерпіла, знаходились грошові кошти в сумі 200 грн., ключі від квартири, паспорт, мобільний телефон "Нокіа" та з місця події втік.

Правоохоронці встановили особу зловмисника та поспілкувалися з ним. У скоєному лиходій зізнався та розповів про те, що викрадену сумку він одразу ж викинув, забравши з неї мобільний телефон.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмисника очікує чергова кримінальна відповідальність.

Згідно санкції статті передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років.