У Франківську ветеран АТО звинуватив компаньйонку у спробі "віджати" бізнес


Сьогодні, 26 січня відбулася прес-конференція ветерана АТО, який відкрив власний грузинський ресторан, але зараз не може у нього потрапити через компаньйонку по бізнесу.

Зокрема Сергій Любих розповів, що після повернення з зони АТО втілив свою давню мрію - відкрив ресторан грузинської випічки «Dedas Puri». Гроші на відкриття позичив товариш-поляк. І в квітні минулого року кафе запрацювало, інформує кореспондент Бліц-Інфо. 

"Проте я не розрахував свої сили. Справи в той час пішли погано, тож мені довелося піти на партнерство з Тетяною Муравйовою. Вона покривала частину коштів на купівлю продуктів, зарплату працівникам, придумала нову форму. Проте в діяльністю закладу майже не цікавилася. Співробітництво не склалося і ми розійшлися. Проте жінка почала вимагати в мене сім тисяч доларів, які вона нібито вклала у бізнес, хоча сума вдвічі менша. Я погодився віддати їх проте не відразу, а частинами", - розповідає Сергій Любих.

Втім, за словами ветерана, за кілька днів йому зателефонували працівники, колили він закуповував прдукти і повідомили, що в закладі "гості".

"Мені сказали, що Муравйова з чоловіком і кількома кремезними хлопцями прийшли в кафе і заявили, що вони тепер власники. Коли я повернувся, мене не допустили до роботи, тож я викликав патрульних. Поліцейські приїхали, зафіксували факт, проте сказали, що це цивільно-правові відносини і порадили звертатися в суд. За кілька днів від неї вже почала звучати сума в 15 тисяч доларів", - обурюється чоловік.

Сергій Любих переконаний, що ситуацію треба вирішити виключно законним шляхом, тож 13 грудня написав заяву в поліцію.

"Проте ситуацію кваліфікували, як самоуправство, тож 24 грудня я звернувся в прокуратуру з проханням перекваліфікувати справу на перешкоджання здійсненню підприємницької діяльності. В прокуратурі мені відповіли, що слідство ведеться, але поки немає підстав для перекваліфікації. Законним шляхом відстояти свою правоту дуже важко, проте я не хочу щоб шахраї чи кримінальні кола могли подумати, що атовця можна кинути в бізнесі і не відповісти перед законом", - пояснює свою позицію ветеран.

Також, за словами Любиха, ще від 4 грудня він не контролює кафе і його не впускають, хоча за документами він є орендарем 58 кв.м закладу, а Муравйова - 30 кв.м. 

"Мене не впускають всередину, не дають доступу до каси, хоч я маю всі документи на заклад. Проте я силою його відвойовувати не збираюся. В АТО я бачив беззаконня і не хочу, щоб воно було і на мирній території. Тож зараз чекаю на результати слідства і просто хочу привернути увагу громадськості до цієї проблеми, адже завтра на моєму місці може опинитися будь-який підприємець. окрім того від цієї жінки вже пострадали люди", - підсумував чоловік.

Водночас в телефонній розмові з журналістами Тетяна Муравйова спростувала звинувачення атовця. Жінка заявила, що немає ніякого відношення до закладу, адже офіційно орендарем приміщення є її мама.

"Ніхто не забороняє йому приходити в заклад. Я просто хочу, щоб мені віддали вкладені гроші. Документів у мене немає, що це саме сім тисяч доларів, адже у нас була усна домовленість. Проте він не зможе сам вести бізнес, адже зловживає алкоголем. Мені б не хотілося, щоб кафе закрилося", -  переконує журналістів Муравйова.