У Франківську відбулося засідання Першої регіональної конференції жінок-депутаток


Жінка має право … Дами-депутати з’їхалися до Івано-Франківська. Тут відбувається Перша конференція Західного регіону. Гості прибули із Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Очолює конференцію секретар місцевої міськради – Оксана Савчук. Каже, жінки уже визначили напрямки подальшої діяльності, пише ТРК Вежа.

Однією із вимог жіночої конференції також є гендерна рівність. Зокрема, це слід враховувати при формуванні передвиборчих списків, кажуть учасники. Аби потім у місцевих радах не було, що жінкою є лише кожен десятий депутат.

Якщо Оксана Савчук не відчуває утисків у міській раді, то її колегам повезло не так. Зокрема, депутатка із Ужгорода скаржиться на утиски з боку чоловіків.

Без чоловіків ніяк. На жіночу конференцію запросили представників влади іншої статі. Ті запевняють, не проти їхньої ініціативи.

Результатом засідання Першої регіональної конференції жінок-депутаток має стати написання двох резолюцій. Одну спрямують до МОЗ щодо пропозицій в педіатрії. А інше звернення направлять до ЦВК та партійних організацій. Щодо врахування гендерної рівності при формуванні передвиборчих списків.