У Франківську відбулося засідання регіонального штабу по роботі з вимушеними переселенцями


23 січня в Івано-Франківську під головуванням заступника начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області підполковника служби цивільного захисту Володимира Пачківа відбулося чергове засідання регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

На заході обговорювалися чимало важливих питань: організація роботи регіонального штабу щодо надання гуманітарної допомоги та влаштування дітевимушених переселенців у навчальні заклади Прикарпаття, забезпечення соціального захисту, надання медичної допомоги, особливості пенсійного забезпечення та працевлаштування людей зі Сходу та Півдня України, пише ГК.

 Ці проблеми є наразі дуже актуальними, адже, як повідомив присутніх Володимир Пачків, нині в області перебувають майже три тисячі вимушених переселенців, більшість з яких – жінки та діти. Ці люди мешкають здебільшого в обласному центрі, Коломийському, Калуському та Тисменицькому районах.