У Франківську виставили на аукціон старовинну кам'яницю на Гординського


В Івано-Франківську на аукціоні продають пам’ятку архітектури – будинок на вулиці Гординського, 10.

Оголошення про торги опублікували на сайті Державніторги.Онлайн, а також на інших торгових площадках, зокрема і OLX, пише Бліц-Інфо.

Аукціон відбудеться вже 14 квітня. Початкова ціна продажу - 6 543 260 грн (без ПДВ), 

В описі до лота йдеться про те, що це нежитлова триповерхова будівля загальною площею 1158,5 кв.м, яка розташована на вулиці Гординського, 10.

«Об’єкт приватизації знаходиться в центральній частині міста на вулиці з насиченим автомобільним та пішохідним рухом. Будівля є пам’яткою архітектури місцевого значення. Будівля розташована на земельній ділянці площею 0,0886 га», - описує лот Департамент комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради.

В умовах продажу прописано, що покупець зобов’язаний зберегти фасад будівлі та укласти з управлінням культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації попередній договір про укладення в майбутньому охоронного договору на пам’ятку.

Як пояснив в ефірі радіо «Західний полюс» міський голова Руслан Марцінків, у будинку немає ні опалення, ні каналізації, ані нормальної електрики.

«Так співпало, що коли сесія приймала рішення про продаж ще не було карантину. А чому оголошення розмістили також на ОLХ? Бо зараз такий час коли потрібно залучити як більше можливих покупців. Єдина правильна реклама – це розмістити оголошення на якомога більше ресурсах. Досить вже тої практики, коли будинки віддавали безкоштовно. Всі вилучені кошти підуть на освітні проєкти та завершення ремонтних робіт в освітніх закладах», - зауважив Марцінків.

За словами Марцінківа, крім будинку на Гординського на продаж виставлено ще близько 20 об’єктів.

Нагадаємо, кам’яниця на Гординського, 10 - колишня жіноча семирічна школа імені Королеви Софії 1895 року. Декілька років тому з’явилася надія, що тут відкриють iHUB – коворкінг для ІТ-спільноти, а пам’ятку архітектури врятують від руйнування.Місто передало будівлю в довготривалу оренду норвезькому інвестору. Однак справу гальмував аварійний дірявий дах. І місто взяло це питання на себе. Втім, компанія відмовилася від ідеї створення коворкінгу, оскільки це виявилося задорого.

Опісля міський голова пропонував відкрити у будівлі центр дитячої творчості, втім все знову вперлося в фінансування. Пізніше очільник Франківська вирішив продати будівлю з аукціону, щоб її відновленням зайнявся вже новий власник.

Читайте також: Пам’ятку архітектури на Гординського таки продадуть з аукціону

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!