У Франківську водій-порушник верещав, лаявся та брикався, лиш би не йти на медогляд


В Івано-Франківську патрульні затримали водія з ознаками наркотичного сп'яніння. Про це інформує прес-служба патрульної поліції Івано-Франківська.

Як зазначається, 5 грудня на вулиці Бельведерській патрульні помітили автомобіль ВАЗ у зоні дії знаку "3.34. Зупинку заборонено" та підійшли поспілкуватися з водієм. Пояснили, що за це порушення передбачено відповідальність, тому вони винесуть постановуза ч.1 ст 122 КУпАП.

"Під час спілкування з водієм патрульні побачили у нього ознаки сп'яніння - нечітку вимову, порушена координація рухів та поведінку, що не відповідала обстановці. У зв'язку з цим водію запропонували пройти тест на вміст алкоголю у крові. В цей час біля водія зібралася група людей, яка перешкоджала діям працівників патрульної поліції. Алкотестер показав негативний результат, але оскільки поведінка водія не відповідала обстановці, йому запропонували пройти тест на факт наркотичного сп'янніння, однак чоловік відмовився", - підкреслюють у поліції.

Оскільки 24-річний водій порушив ст. 173 КУпАП, а саме - вживав нецензурну лайку та вчиняв дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, його затримали та доставили у міський відділ поліції.

У зв'язку з тим, що водій відмовився від проходження медогляду, патрульні склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (відмова від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан наркотичного сп'яніння) та за ст. 173 (дрібне хуліганство). Під час оформлення адмінматеріалів затриманий скаржився на стан здоров'я та заявляв, що його побили. Патрульні викликали швидку та медики засвідчили, що будь-яких тілесних ушкоджень, які могли б спричинити працівники поліції під час затримання, на тілі водія не було.