У Франківську винуватець ДТП із двома загиблими обійшовся виправними роботами


Тисменицький районний суд Івано-Франківської області оголосив вирок у справі 24-річного мешканця Лісного Хлібичина, який минулої зими вчинив смертельну ДТП на виїзді із Тисмениці.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою вину та підтвердив обставини події, йдеться у єдиному держреєстрі судових рішень, пише Репортер.

31 січня близько 17:00 підсудний п’яним кермував автомобілем Skoda Superb. Він виїхав на смугу зустрічного руху вулиці Об’їзна у Тисмениці, де врізався у Volkswagen Jetta. За кермом цього авто був28-річний мешканець міста Кам’янець-Подільський Хмельницької області.

Внаслідок ДТП водій автомобіля Volkswagen Jetta та його пасажир, 15-річна жителька міста Кам’янець-Подільський, загинули на місці події. Трирічний хлопчик та 33-річний чоловік, які були у цьому ж авто, отримали тілесні ушкодження.

Підсудний пояснив, що напередодні ДТП відпочивав у туристичному комплексі “Буковель”, де випив близько 100 грамів горілки, цілу ніч не спав і після цього сів за кермо.

“По дорозі заснув. За яких обставин сталася ДТП, не пам’ятаю”, – сказав він у суді.

Обвинувачений наголосив, що добровільно відшкодував всі збитки потерпілій та просить суд суворо його не карати.

Потерпіла у суді розповіла, що внаслідок ДТП загинули її донька і чоловік. Жінка підтвердила, що їй повністю виплатили моральне відшкодування, і зазначила, що жодних претензій до обвинуваченого немає.

Врешті 24-річного мешканця Коломийщини визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України та призначили 2 роки та 10 місяців обмеження волі*, з позбавленням права керувати на 3 роки. Отже, 8 місяців, які підсудний вже відбув в установі виконання покарання прирівнюються до 2 років та 8 місяців виправних робіт.

Вирок оголосив суддя Руслан Струтинський.

*Обмеження волі — вид кримінального покарання, який полягає у триманні особи у виправних центрах відповідно до її постійного місця проживання, без ізоляції від суспільства. При цьому за засудженим до праці здійснюють нагляд.

Відео з місця ДТП: