У Франківську вже майже два роки не можуть почати повторно судити бандитів в погонах


9 лютого в Івано-Франківському міському суді вкотре зірвався повторний розгляд кримінальної справи щодо трьох колишніх працівників міського відділу МВС.

На суд не прийшов один з захисників обвинувачених, передає “Галка”.

Ця історія бере свій початок в 2011 році. Тоді 2 лютого начальник відділу карного розшуку Івано-Франківського МВ УМВС разом із двома оперуповноваженими сектору розкриття злочинів проти особи, спробували вибити фальшиве зізнання з мешканця Івано-Франківська щодо крадіжки мобільного телефону.

Зокрема вони обманним шляхом заманили потерпілого у відділок, де помістили у службовий кабінет та почергово почали бити – як у голову, так і інші частини тіла. Крім того, на потерпілого одягнули наручники, відтак він не зміг захистити себе від ударів. Після нанесених побоїв іванофранківця змусили написати заяву про відсутність претензій до працівників міліції та відпустили додому – адже зізнання таки не було. Батьки потерпілого відвезли побитого хлопця в лікарню та звернулися зі скаргою до контролюючих органів. При детальному вивченні цієї справи, слідство і суд визнало правоохоронців винними, і кожному з них Феміда призначила по кілька років в’язниці.

Та горе-правоохоронці оскаржили вирок суду, і апеляція направила справу на новий розгляд.

Цей процес розпочався з квітня 2014 року, і за словами адвоката потерпілого Володимира Бандури, не має зрушень й досі. Не раз на суд не з’являлися свідки, а сторона захисту дає нелогічні клопотання.

“Саме так, затягується стороною захисту обвинувачених, оскільки питання, що ними порушуються на цьому етапі розгляду справи, не мають суттєвого значення. Затягують, щоб закрити справу за термінами давності. За час слухання змінилось щонайменше троє прокурорів, які й мають забезпечити явку свідків..“, – каже Бандура.

Не в захваті від тривалого розгляду справи і суддя. 9 лютого він наголосив, що в відповідних документах буде дана оцінка недотримання “розумних термінів розгляду справи”, яка порушується через затягування зі сторони захисників.

Наступне засідання у цій справі заплановане на кінець лютого.