У Франківську за обрізку аварійних дерев візьмуться МАРС і Муніципальна варта


Протягом року в Івано-Франківську два рази обрізають дерева: до розпускання бруньок весною і восени після опадання листя.

Також можлива термінова обрізка за необхідності під час року. Про це під час оперативної наради повідомив директор департаменту комунальної політики Михайло Смушак, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«Цьогоріч заплановано обрізку 1156 дерев і понад три тисячі метрів кущів. Ми вже провели тендер на Прозорро і визначили переможця», - анонсував комунальник.

Водночас заступник міського голови Олексій Кайда зауважив, що плани на обрізку це добре, але потрібно реагувати і на звернення людей.

«Є 27 заяв ,які поступали на 1580 і з минулого року не виконані. Серед них аварійні ,які треба було відразу обрізати. Тепер випав сніг і дерева падають на будинки. Я вас прошу спільно з МАРСом та Муніципальною вартою опрацювати найнебезпечніші звернення»,- зауважив Кайда.

Окремо головний комунальник зауважив, що в місті немає єдиної інвентаризації дерев, адже це досить догоро.

"Обстеження спеціалістами одного дерева коштує в районі 100 грн. У місті тисячі дерев, тож це дуже велика сума. Виходячи з цього ми намагаємося самостійно створювати власну базу", - підсумував Смушак.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!