У Франківську засудили рецидивіста, який скоїв жорстоке вбивство в мікрорайоні «Пасічна»


Івано-Франківським міським судом завершено судове слідство і оголошено вирок у кримінальній справі раніше неодноразово судимого уродженця Рогатинського району, 1984 року народження, який підозрювався у вчинені цілої низки злочинів, зокрема пограбуванні та убивстві з корисливих мотивів.

Колегія суддів Івано-Франківського міського суду завершила розгляд кримінальної справи 30-річного прикарпатця, який вчинив цілий ряд злочинів на території Івано-Франківської області.

Судом було встановлено, що обвинувачений ніде не працював, а тому постійно потребував коштів на розгульне життя. Саме з цією метою ним й було вчинено наступні злочини.

В судових засіданнях було встановлено, що підозрюваний вчиняв неодноразові крадіжки кабелю ПАТ «Укртелеком» в с. Ямниця, чим постійно завдавав значних матеріальних збитків підприємству. Судовим слідством також було встановлено, що підсудний також вчиняв крадіжки приватної власності громадян.

Крім того, на весні минулого року, обвинувачений вчинив пограбування літньої подружньої пари пенсіонерів. Чоловік проник посеред ночі у будинок потерпілих, а коли його помітили, то він вдарив власницю житла й утік.

30 травня, 2014 року в підсудного виник план скоїти умисне вбивство з корисливих мотивів у мікрорайоні «Пасічна». Пізно ввечері, взявши з собою ніж та мотузку обвинувачений став очікувати свою жертву між поверхами багатоповерхівки. Побачивши, що його майбутня жертва вийшла із ліфту, він підбіг до неї ззаду та приставивши ножа почав погрожувати та вимагати віддати цінності. Жінка, на яку він напав, почала кричати і підсудній став наносити їй удари ножем у життєво важливі ділянки тіла. Після цього діставши мотузку він почав її душити. Побачивши, що жертва перестала подавати ознаки життя, нападник забрав її особисті речі та втік із місця скоєння злочину. Після чого намагався переховуватись у місті Рівне.

Врахувавши всі обставини даної кримінальної справи колегія суддів Івано-Франківського міського суду засудила підсудного за ч.2 ст.185, ч.3 ст.185, ч.3 ст.186, ч.4 ст.187, п.6 ч.2 ст.115 КК України. Та призначила остаточне покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.