У Франківську засудили розбійника, який сім років ховався від поліції


Прокуратурою Івано-Франківської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо місцевого жителя, який з корисливих мотивів вчинив замах на вбивство та розбійний напад.

Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Боровик, злочинця визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 15, п. 6 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) та ч.4 ст.187 (розбій) КК України, та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в липні 2007 року в Івано-Франківську нападник, озброївшись ножем, у під’їзді будинку, з метою заволодіння грошовими коштами свого знайомого в розмірі 8000 доларів США, 14200 Євро та 30 000 грн, наніс йому чотири цілеспрямовані удари в шию і грудну клітку. Потерпілому вдалось утекти з місця події та завдяки своєчасній медичній допомозі залишитись живим.

На час слідства, з 2007 по 2014 роки, підозрюваний переховувався від органів досудового розслідування та перебував у розшуку. Наразі йому призначено 10 років позбавлення волі. Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.