У Франківську засудили військового пілота, який при посадці пошкодив літак


Днями Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі старшого інструктора-пілота військової частини №1349 Збройних сил України.

Обвинувачений, будучи відповідальним за безпеку польотів та старшим екіпажу літака Л-39, виконував політ в районі аеродрому військової частини А1349, пише Курс.

У матеріалах справи йдеться, що 18 вересня 2015 року пілот-інструктор неправильно оцінив ситуацію при розрахунку посадки, не подав команду іншому льотчику на відхід на друге коло та із запізненням втрутився в керування літаком, чим допустив грубе приземлення Л-39.

Внаслідок такої посадки літак було пошкоджено. Сума збитків 490 286 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Розповів, що при здійсненні кінцевого елементу польоту вчасно не зорієнтувався та із запізненням на 3-5 секунд прийняв рішення при приземленні, що спричинило пошкодження літака. У вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд визнав пілота винним у службовій недбалості та призначив 5100 гривень штрафу, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.