У Франківську затримали квартирного злодія, якого на місці злочину виявив господар


Вчора, 3 червня, вранці до Івано-Франківського відділу поліції надійшло повідомлення від 25-річного місцевого жителя, котрий заявив про те, що виявив у своїй квартирі двох невідомих чоловіків.

Прибувши на місце події правоохоронці, з’ясували, що потерпілий, прийшовши додому, побачив відчинені вхідні двері своєї квартири. Зайшовши до помешкання він застав як два злодії нишпорили по квартирі. Чоловік відразу зателефонував до поліції. Зловмисники, почувши голос господаря, втекли. Про це йдеться в прес-службі Нацполіції в області.

В ході проведення невідкладних розшукових заходів працівники патрульної поліції наздогнали та затримали одного із зловмисників. Ним виявився 32-річний, раніше судимий за аналогічні злочини франківчанин. В подальшому, в ході проведення поверхневого огляду у підозрюваного було виявлено та вилучено майно, яке він викрав з квартири, а саме: іконку, ювелірні вироби, коштовну запальничку, грошові кошти в сумі 570 доларів США, 550 євро, 2459 грн. та старовинні монети.

Слідчі затримали зловмисника в порядку ст. 208 КПК України. Йому оголошено про підозру у скоєнні вищевказаного злочину та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі проводяться оперативні заходи по встановленню місця перебування другого фігуранта для притягнення його кримінальної відповідальності.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження передбачене ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.