У Франківську знайшли нове призначення для приміщень колишньої молочної кухні


На місці колишньої молочної кухні у приміщенні по вулиці Незалежності, 36 буде центр освітніх інновацій.

Там панують організовувати різноманітні виставки, втілювати навчальні проекти та майстер класи для дітей. Посадовці навіть думають про вивчення східних мов, пише Побудовано.

У міській раді порахували, що послуг молочної кухні в Івано-Франківську потребує невелика кількість сімей, тому відновлювати заклад в іншому приміщенні не планують.

Передбачається, що центр освітніх інновацій перебуватиме на балансі міської ради та використовуватиметься для потреб дітей, громадських організацій та піклувальних рад, йдеться у сюжеті канал 402. 

Нагадаємо, молочну кухню закрили в 2011 році через незадовільний стан приміщень. В 2014 році міська влада хотіла по-тихому передати об’єкт у приватну власність. На захист закладу стали прикарпатські матері, які вимагали від влади відновити роботу «молочки».  Згодом приміщення по вулиці Незалежності, 36 внесли до переліку об'єктів заборонних для приватизації. В лютому цього року секретар міської ради Оксана Савчук заявила, що приміщення колишньої молочної кухні відремонтують та влаштують там центр інновацій для дітей.