У фури, яка їхала на Прикарпаття зафіксували п’ятикратне перевантаження


Транспортний засіб, який рухався з Одеської області в Івано-Франківськ, оновив рекорд з перевантаження, коли при нормі 40 тонн повна маса вантажівки становила 202 тонни.

Про це повідомив народний депутат України Тарас Кремінь на своїй сторінці у Facebook, пише Економічна правда.

Він зазначає, що працівники Укртрансбезпеки на вагово-контрольних пунктах щодня виявляють разючі випадки перевантажень.

"Майже кожне 10-те зважування на ГВК - з разючим перевищенням вагових параметрів, повідомляє Кремінь. Це дозволило з початку 2018 року перерахувати до державного бюджету 6,2 млн гривень", - написав Кремінь.

За словами нардепа, прикладом антирекорду з перевантаження був випадок, коли при нормі 40 тонн повна маса машини становила 202 тонни.

Цей транспортний засіб рухався з Одеської області до Івано-Франківську.

Минулого року рекордним було 115-тонне завантаження фури зерном.

Надзвичайні випадки порушень законодавства про автомобільний транспорт у 2018 році розміщені на сайті "Укртрансбезпеки". Там також є інформація про величезні штрафи, які накладаються на перевізників.

"На жаль, ці кошти не пішли на розширення штатів УТБ принаймні на 50%, як це передбачають розрахунки. Саме тому, нарешті придбані ГВК на дорогах України, на яких перевізники досі встановлюють "антирекорди", доволі часто має безсистемний характер", - говорить Кремінь.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян звинуватив компанії Нібулон і Bunge у тому, що вони пускають українськими дорогами фури зі значними перенавантаженнями.

30 серпня 2017 року Кабінет міністрів України змінив порядок здійснення габаритно-вагового контролю на автошляхах.