У голови облради Олександра Сича буде окремий підфонд для допомоги учасникам АТО


Кошти для надання матеріальної допомоги прикарпатцям у фонді голови обласної ради буде розділено на два окремі підфонди. Один з них - для допомоги воїнам.

Внести такі зміни до "Програми розвитку місцевого самоврядування в Івано-Франківській області на 2016-20 роки" рекомендує постійна депутатська комісія з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування провели в Івано-Франківській обласній раді. А саме, у зв'язку зі значною кількість зверненень за матеріальної допомогою до голови обласної ради.

На минулій сесії Олександр Сич зауважив, що за тиждень його перебування на посаді до нього надійшло безліч заяв з проханням надати матеріальну допомогу з тих чи інших причин. І таких прохань – 70-80 щодня. Тоді ж Сич зазначив, що є потреба у створенні окремого підфонду для надання допомоги учасникам АТО. Для цього потрібно внести зміни до відповідної програми.

Депутатська комісії вважає такі зміни раціональними, тому пропонує обласній раді збільшити фонд голови облради для допомоги прикарпатцям до 1 млн. 512 тис грн. Ці кошти заплановано перерозподілити по 50% для допомоги учасникам АТО і для допомоги громадянам за зверненнями.

До теми: В обласному бюджеті закладуть 1,5 млн грн для встановлення системи електронного голосування