У голови облради Олександра Сича просили допомогти з відновленням будинку та встановленням соціальної справедливості


Традиційно у третій понеділок місяця голова обласної ради Олександр Сич провів особистий прийом громадян. З власними проблеми до очільника найвищого представницького органу влади області звернулося майже два десятка мешканців Прикарпаття.

Під час прийому виборці порушували питання врегулювання земельних відносин, ремонту доріг в населених пунктах, відновлення житлового будинку, зруйнованого внаслідок стихії, встановлення соціальної справедливості, надання дозволу на розробку кар’єру, що загрожує зникненню води в селі тощо, передає прес-служба облради. Окрім того, люди зверталися за матеріальною допомогою на дороговартісне лікування та покращення житлово-побутових умов.

"Як правило, питання, з якими звертаються громадяни, носять персоналізований характер: люди хворіють, потребують допомоги, перебувають у складних життєвих умовах і тому подібне. В більшості випадків я звертаюся до відповідальних органів задля вжиття заходів, спрямованих на вирішення озвученої проблеми. Безпосередньо вплинути на порушене питання обласна рада може лише в тому випадку, коли це в межах її компетенції. До прикладу, коли представники певної громади звертаються з проханням посприяти у ремонті ділянки дороги в селі. При формуванні чи перегляді обласного бюджету ми враховуємо ці звернення і  намагаємося виділити фінансування на такі об’єкти. Або ж рекомендуємо заявникам долучатися до обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і шляхом співфінансування йдемо на зустріч громадам," – розповів Олександр Сич.