У голови облради просять допомоги колишні «даівці», міліціонери та працівники СБУ


З проханням виділити матеріальну допомогу до голови обласної ради Олександра Сича цьогоріч вже звернулось 700 осіб. І більшість з них надійшли від колишніх «даівців», міліціонерів та працівників СБУ.

Про це сьогодні в соцмережі повідомив громадський активіст, волонтер Василь Андріїв, передає кореспондент Бліц-Інфо.

«Мало хто знає, що у голови обласної ради є щорічний фонд, з якого виділяють допомогу різним категоріям населення. Так,  в 2016 році сума цього фонду складає 1 500 000 грн. З початку січня певне інформоване коло людей написало 700 заяв про виділення їм матеріальної допомоги. І хто б ви думали ці "потребуючі"? Я вас напевне здивую - в 90% випадків це колишні працівники ДАІ, працівники МВС та СБУ. Вдумайтесь. Тільки за пару робочих днів січня 700 заяв і кому? З таким успіхом за місяць-другий ці "потребуючі" з'їдять річний фонд в 1,5 млн. і середня сума складе всього 500 грн. І кому ми таким чином допоможемо?», - риторично цікавиться активіст.

Окрім того, на думку Андріїва, матеріальну допомогу варто перш за все надати сім’ям загиблих та поранених бійців.

«Мали предметну розмову з головою облради щодо цих нещасних, бідних "слуг народу" (дякую за розуміння і плідну співпрацю!). Вирішили створити комісію спільно з Асоціацією учасників та ветеранів АТО. На цій комісії ми відсіяли цих "нужденних" і взяли до уваги справжніх учасників АТО, які насправді потребують цієї допомоги», - зазначає волонтер.

Тож, у підсумку на комісії вирішили відхилити  клопотанння про надання допомоги "слугам народу", а натомість направити їх звернення у відповідні служби соцполітики.

Водночас  вирішили виділити кошти наступним заявникам: Пораненні - 22 особи по 3 тисячі грн; 

Бійцям з інвалідністю - 17 осіб по 1,5 і 4 тисячі; 

Сім'ї загиблим - 3 родини по 4 тисячі; 

Онкохворим - 2 бійцям по 5 тисяч; 

Сім'ї переселенців (чоловік на Сході в зоні АТО) - 3 тисячі

«Загалом 46 осіб, які насправді потребують цієї допомоги. Вважаю, що буде справедливо, якщо надати суттєву допомогу тим хто її насправді потребує, чим роздати по кілька копійок всім підряд (особливо працівникам ДАІ). Таким чином ми використали з фонду  близько 150 тис. грн. Кожного місяця ми будемо засідати на комісії і ретельно працювати із наступними заявами! Місячний бюджет 62,5 тисячі. Справедливість є - тільки за неї варто боротись!», - написав Андріїв.

Як відомо, на перший сесії голова облради Олександр Сич повідомив, що до голови облради за допомогою звертаються щодня десятки прикарпатців. Тож, суму фонду було вирішено збільшити та розділити на два під фонди: для допомоги учасникам АТО та для допомоги громадянам за зверненнями. Пізніше Сич повідомив, що для дотримання максимальної справедливості доручив ввести в склад дорадчої комісії з питань надання матеріальної допомоги представника обласної Асоціації учасників АТО.  Адже, вважає голова облради, таким чином буде легше визначити, хто із учасників бойових дій дійсно потребує допомоги.