У Городенці водій, який скоїв смертельну аварію, відбувся умовним терміном


Городенківський районний суд виніс вирок щодо уродженця Городенки, який скоїв смертельну аварію.

Обвинувачений в травні минулого року керуючи автомобілем, проявивши неуважність, не врахувавши дорожню обстановку, не обрав безпечної швидкості руху транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, за відсутності зустрічних транспортних засобів, маючи об’єктивну можливість завчасно виявити перешкоду для руху у вигляді пішохода, своєчасно не вжив заходів до зменшення швидкості руху транспортного засобу, аж до його зупинки або безпечного об'їзду перешкоди,  вчинив  наїзд на пішохода, який   рухався у попутному із автомобілем напрямку  проїзною частиною дороги. Про це повідомляє пресслужба Городенківського районного суду.

У  результаті наїзду потерпілий отримав тілесні ушкодження від яких наступила смерть. В судовому засіданні обвинувачений винуватим себе визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Вироком Городенківського районного суду від 25.05.2020 С. визнано винуватим  у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України та призначено йому покарання   -  три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік.

На підставі ст.75 КК України чоловіка звільнено від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком два роки.

Згідно ч.1 ст.76 КК України покладено  на  С.  певні обов’язки.  Вирок законної сили не набрав. Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за 342/1361/19.       

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!