У ГПУ повідомили, що "вертолітний майданчик Януковича" передали у держвласність


Речниця генпрокурора Лариса Сарган заявила, що вертолітний майданчик передали в управління державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів".

Речниця генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик на Парковій дорозі 27 жовтня передали в управління державному підприємству "Фінансування інфраструктурних проектів". Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Тиждень UA.

"У зв’язку з перешкоджанням державному підприємству у виконанні дій по забезпеченню нормальної роботи цього об’єкту, сьогодні прокуратурою міста Києва з виходом на об’єкт здійснено дії щодо передачі майна у безпосереднє управління державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів", – йдеться у повідомленні.

Сарган також зазначила, що в ході досудового розслідування слідчі прокуратури отримали ухвалу Апеляційного суду міста Києва стосовно накладення арешту на майно ТОВ «Амадеус Ко» та передачі його державному підприємству «Фінансування інфраструктурних проектів» для організації охорони.

Зазначимо, вертолітний майданчик почали зводити у жовтні 2010 року. Земельна ділянка, на якій проводились роботи з будівництва, розташована у Центральному історичному ареалі міста, в межах охоронної зони об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», в зоні охоронюваного ландшафту та на території пам'ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт Київських гір і долин Дніпра».

Улітку 2015 року в Генпрокуратурі заявили, що забудовник не отримував дозволу на виконання будівельних робіт у органів охорони культурної спадщини, а численні перевірки встановили протиправність будівництва.

17 жовтня прес-секретар генпрокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що вертолітний майданчик за рішенням суду перебуває на зберіганні Державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проектів».