У Грузії розпочалися масштабні військові навчання членів і партнерів НАТО за участі України


В них беруть участь 2800 військових та десятки одиниць бойової техніки.

У неділю, 30 липня, у Грузії розпочалися масштабні військові навчання "Гідний партнер 2017" за участі військовослужбовців п'яти країн-членів НАТО і трьох країн держав-партнерів Альянсу, у тому числі України.

Про це повідомляє "Грузия.Онлайн".

Навчання відбуваються на військовій базі Вазіані в передмісті Тбілісі, вони триватимуть до 12 серпня. В них беруть участь 2800 військових та десятки одиниць бойової техніки, зокрема, американські бойові машини "Страйкер", американські танки M1A2 Abrams, військово-транспортна авіація та інші.

НАТО представляють військовослужбовці США, Великої Британії, Словенії, Німеччини та Туреччини. Партнерів НАТО – Україна, Грузія та Вірменія.

Міністерство оборони Грузії повідомляє, що мета навчань - поліпшення навичок в операціях забезпечення стабільності, оборони або атаки, підвищення військової взаємосумісності збройних сил членів і партнерів НАТО, розвиток тренувальних можливостей сил реагування НАТО та поглиблення співробітництва між країнами-учасницями навчань.

Нагадаємо, у липні в Одесі завершилися міжнародні військово-морські навчання Sea Breeze 2017. Під час навчань, в яких взяли участь представники 16 країн, кораблі багатонаціональної угруповання пройшли більше 5 тисяч миль, військовослужбовці виконали 850 стрибків з парашутами. Крім того, відбулося 60 спільних групових навчань берегової фази, 6 висадок морського десанту, 280 підводних занурень (всього 80 годин перебування під водою), авіація здійснила 310 вильотів (241 годину).