У Хмельницькому затримали прикарпатця із 1,5 кг амфетаміну


Хмельницькі правоохоронці вилучили у 45-річного прикарпатця 1,5 кілограми амфетаміну. Їхня вартість на «чорному ринку» складає близько півмільйона гривень.

Працівники Південно-Західного відділення поліції в Хмельницькому поблизу готелю «Поділля» затримали 45-річного жителя Івано-Франківської області. Під час огляду особистих речей чоловіка в пакеті, який був при ньому, працівники поліції виявили значну кількість синтетичних наркотиків.

Експертиза, проведена в Хмельницькому Науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України, встановила, що вилучена речовина є синтетичним наркотиком амфетаміном вагою майже 1,5 кілограми. Це найбільша партія синтетичних наркотиків, вилучених хмельницькими поліцейськими з початку року. Їхня вартість на «чорному ринку» складає близько півмільйона гривень, передає Сектор комунікації поліції Хмельницької області

По даному факту відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

На період досудового розслідування суд обрав чоловікові міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі правоохоронці працюють над встановленням походження та призначення вилучених наркотиків.