У Івано-Франківській міськраді не буде фракції "УНП"


Сьогодні, 25 грудня в Івано-Франківську відбулося друге пленарне засідання другої сесії міськради.

Серед висунутих на засідання питань, депутати обговорили зміни до регламенту міськради, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Жваве обговорення розпочалося під внесення пропозицій до Статті 54 "Депутатські фракції та групи". Адже, в регламенті прописано, що "депутатську фракцію можуть утворити щонайменше чотири депутати в будь-який час протягом строку повноважень Ради за рішенням зборів депутатів, які виявили бажання увійти до її складу". Це викликало обурення у екс-очільника міста. За нього навіть заступилася конкурентка у боротьбі за мерське крісло, тож запропонувала, щоб фракції складалися не менше як з двох депутатів. 

Натомість міський голова Руслан Марцінків зазначив, що цей пункт депутати вже підтримали, тож знову ставити його на голосування недоречно. Подискутувавши, депутати знову взялися голосувати за зміни. Однак пропозицію про зменшення необхідної кількості депутатів для створеня франкіції, підтримали тільки 18 обранців.

Як відомо, до міськради "УНП" пройшла у складі трьох чоловік, тож відповідно до регламенту створення фракції не можливе.