У Івано-Франківську обговорили безпеку руху на дорогах


На засіданні обласної координаційної ради з питань безпеки руху під головуванням заступника голови облдержадміністрації Володимира Кушніра проаналізували стан безпеки дорожнього руху на автошляхах області, а також функціонування маршрутної мережі та автостанцій.

У заході взяли участь голови райдержадміністрацій, керівнники УДАІ УМВС в області, управління Укртрансінспекції та Служби автомобільних доріг, а  також представники громадськості.

За словами в.о. начальника штабу Державтоінспекції в області Олега Гаргата, аварійність на дорогах краю вдалося дещо стабілізувати, однак ситуація наразі залишається тривожною. Від початку року на автошляхах області сталося 88 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули 22 людини. Серед численних правопорушень й надалі спостерігається перевищення швидкості руху водіями, виїзд на зустрічну смугу, водіння автотранспортом у стані алкогольного сп`яніння. Окрім того, причинами дорожньо-транспортних пригод став і  незадовільний стан утримання доріг.

На засіданні ради обговорили питання тарифоутворення та пільгових перевезень учасників АТО, а також переведення у правове поле діяльності, пов`язаної з переобладнанням автотранспорту.

Як зауважив Володимир Кушнір,  наразі актуальною є необхідність проведення відповідної роз’яснювальної роботи з громадськістю та налагодження конструктивної співпраці з дорожньо-транспортними організаціями.

За підсумками засідання прийнято низку протокольних доручень, якими визначені першочергові заходи та терміни їх реалізації, спрямовані на профілактику і покращення безпеки на автодорогах та вулично-шляховій мережі населених пунктів області, налагодження контролю за пасажирськими перевезеннями і впорядкування маршрутної мережі області.