У Калуші лише третина власників тимчасових споруд платить за вивіз сміття


Власники кіосків та павільйонів у Калуші не поспішають уклади угоди із комунальним підприємством "Екосервіс", яке займається вивезенням і захороненням сміття. Відтак, біля багатьох торгових точок — сміттєвий хаос.

У приміщенні виконавчого комітету Калуської міської ради днями відбулася нарада, участь у якій взяли представники влади і кількадесят підприємців міста. Планували, що спільно вирішать, як розвивати бізнес і не шкодити благоустрою. Йшлося зокрема, про зовнішній вигляд тимчасових споруд, сміття довкола них та холодильники, які заважають пішоходам, нагадуєть "Вікна".

Під час зустрічі між підприємцями та керівником КП "Екосервіс" виникла суперечка. Підприємці, зокрема, почали вимагати, щоб за гроші, які вони сплачують «Екосервісу» за вивіз і захоронення сміття, це сміття у них забирали з-під торгових точок. Наразі ж їм доводиться виносити накопичене сміття до загальних сміттєвих баків.

Втім, керівник "Екосервісу" Ігор Свистун заперечив:

"Ми отримуємо гроші за вивіз і захоронення, а ходити і збирати сміття під кожним кіоском ми не можемо. Невже вам важко сто метрів до загального смітника донести той пакет?"

Комунальник зазначив також, що із майже 90-та кіосків у Калуші угод на вивіз сміття заключено лише 30. Решта — взагалі ухиляються від оплати.