У Калуші поліцейські вночі за «гарячими слідами» затримали гаражного злодія


Кілька днів тому нічний патруль поліцейських виявив посеред вулиці злодіїв, а 14 лютого знову задокументували подібний факт крадіжки.

Вчора, під час несення служби о 01. 30 год. на одній із вулиць Калуша поліцейські помітили чоловіка, який переносив у руках бензиновий електрогенератор та електричний подовжувач на барабані. Чоловік, помітивши службовий автомобіль поліції, кинув крадене і почав втікати, але його затримали.

З’ясувалося, що він небезпідставно втікав, оскільки опівнічної пори, шляхом зриву навісного замка, проник до гаражного приміщення сусіда, звідки вчинив крадіжку генератора марки "HAVIHATOR SPQ 2700" та електроподовжувача. Не дійшовши з краденим додому, злодій потрапив до рук правоохоронців.

У скоєному 34-річний зловмисник зізнався та пояснив, що крадіжку скоїв через брак коштів. Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі йому оголошено підозру у скоєнні злочину та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Крім того, як було встановлено, чоловік в 2015 році вийшов з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення крадіжки.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка з проникненням...) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Проводиться слідство.