У калуських джерелах-криничках знайшли кишкову паличку


Калушанам не рекомендують вживати воду з джерел: «Богуна» (біля Калуської центральної районної лікарні), «Капличка» в мікрорайоні Підгірки та «Кринички» на вулиці Сірка в мікрорайоні Височанка.

25 травня працівники Калуської міськрайонної філії Державної установи “Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України” перевірили якість води з джерел, йдеться на сайті Калуської міської ради.

"Відтак, якість води за показниками епідемічної безпеки не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4.-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», а саме: у 100 см3 води всіх джерел виділено загальні колі форми (бактерії групи кишкової палички) більше 238,0 при допустимій нормі <=1, а у пробах води з джерел «Капличка» мікрорайону Підгірок і «Криничка» вулиця Сірка виділено ще й кишкову паличку, яка в нормі відсутня",- йдеться в дописі.

З метою попередження виникнення можливих епідускладнень та спалахів гострих кишкових інфекцій калушанам не рекомендують вживати воду із вказаних джерел для пиття чи побутових потреб.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!