У Карпатах покажуть найкраще з колекції Zenko Foundation


В арт-просторі в Татарові відкривається виставка “Сучасна класика. Твори з колекції Zenko Foundation”

Арт-простір, що відкриється 31 липня працюватиме без вихідних з 10:00 до 20:00, вхід вільний. Експозиція триватиме до 30 вересня.

В основу нової виставки покладені твори з колекції фундації. Загалом до неї входять понад дві сотні робіт провідних українських митців. На виставці можна побачити 50 найкращих картин та скульптур. Їх у різний час створили 25 вітчизняних художників, причому деякі з представлених витворів уже стали класикою сучасного українського мистецтва.

Колекція фонду вже досягла того масштабу, коли з творів, які до неї входять, можна конструювати різнопланові експозиції. Цього разу ми прагнули через вибрані твори з колекції показати зріз українського сучасного мистецтва останніх 25 років, різні його види і зміну поколінь у ньому”, - говорить співкуратор Zenko Foundation і куратор проекту Олександр Соловйов.

На виставці можна побачити і твори зрілих художників, і роботи молодих перспективних авторів. Серед експонатів - живопис, скульптура, графіка і фотографії.

Колекція має жити, тобто не вкриватися пилом у сховищах, а постійно виставлятися. Сучасне мистецтво має ставати ближчим до глядачів, тому на літній курортний сезон ми в арт-просторі у “Коруні” підготували цей проект”, - говорить співзасновник Zenko Foundation і колекціонер Зенко Афтаназів