У Карпатах пройде Зимова літературна школа


23-28 лютого в Карпатах відомі українські літератори поділяться з початківцями письменницьким досвідом і майстерністю. “Центр літературної освіти” оголошує прийом заявок на Зимову літературну школу.

Реєстрація учасників триватиме до 10 лютого включно, інформує КУРС.

Лектори – досвідчені та професійні письменники, директори видавництв, літературознавці та культурні менеджери, а саме: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Маріанна Кіяновська, Святослав Померанцев, Тарас Прохасько, Ростислав Семків. Іноземний гість-лектор –Юстина Чеховська (Польща).

Програма Літшколи – це 50 годин лекційних і практичних занять, неформальних зустрічей та літературних вечорів. Також у програмі – художній аналіз творів учасників, неформальне спілкування та гірський відпочинок.

Важливим блоком програми є курс з creative writing (креативного писання), який вестиме гостьова лекторка з Польщі – Юстина Чеховська.

Учасники Літшколи дізнаються про теоретичні засади літературної творчості та оволодіють практичним інструментарієм письма. Спікери розкажуть: як працювати з текстом; як відбувається творчий процес; як знайти своє місце в літературі та яких помилок уникати авторам-початківцям.

Щоб стати учасником Літшколи, потрібно заповнити анкету.

Кожен учасник повинен сплатити організаційний внесок – 2600 грн (у вартість входить навчання, проживання у котеджі, 2-разове харчування, трансфер з Івано-Франківська і назад, роздаткові матеріали тощо).