У Карпатах розбився гвинтокрил. Загинув мешканець Львова


Про це інформує Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації.

Як зазначається, 28 серпня о 08.50 до прикарпатських рятувальників від жительки Львів поступило повідомлення про те, що її 53-річний чоловік тривалий час не виходить на зв’язок з родичами. Останній раз потерпілий дзвонив близько 20.00 24 серпня перебуваючи в с. Поляниця Яремчанської МР.

До проведення пошукових робіт в лісовій місцевості поблизу с. Поляниця Яремчанської МР було залучено рятувальників Яремчанського ПРВ (5 чол. 1 од), Ворохтянського ПРВ (5 чол. 1 од) ГПРЧ АРЗ СП У ДСНС в області та 5 лісників. Додатково залучено гірських рятувальників смт. Ясіня У ДСНС в Закарпатської обл. (4 чол. 1 од). Всього до пошукових робіт було залучено 19 чол. 3 од. техніки ДСНС України. З метою проведення повітряної розвідки до проведення пошуків залучено працівників Івано-Франківської ГО «Безпілотних літальних апаратів МІМІНО» (4 чол. 2 од. техніки).

29.08.2017 з 08.38 продовжено проведення пошукових робіт в лісовому масиві між с. Яблуниця та с. Поляниця Яремчанської МР з залученням рятувальників ПРВ Ворохта 5 чол. 1 тех., ГО «МІМІНО» 4 чол. 2 тех. та МОГ Яремчанського МВ У ДСНС в області 3 чол. 1 тех. О 14.40 між урочищами Діл та Горішків Яремчанської МР на схилі гори у лісовому масиві кварталу № 34 виділу № 2 Поляницького лісництва ДП «Ворохтянське лісове господарство», що у адміністративних межах с. Поляниця Яремчанської МР безпілотним літальним апаратом виявлено та в подальшому рятувальниками Яремчанського ПРВ підтверджено наявність уламків гвинтокрилу марки "Robinson R22 Beta" та тіла гр. 1964 р.н., жителя м. Львів.

О 20.20 працівниками ПРВ Яремче тіло загиблого винесено з лісового масиву та передано працівникам поліції. Силами працівників ГУ НП в області забезпечено охорону місця події до приїзду та проведення огляду комісією Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами.