У Карпатах Святий Миколай отримав вже понад 500 листів


У селі Пістинь, що в Косівському районі Івано-Франківщини, до Маєтку Святого Миколая поштою надійшло вже понад 500 листів. Багато послань до чарівника діти приносять власноруч.

Про це телефоном розповів екскурсовод туристично-мистецького комплексу, заступник начальника відділу рекреації і благоустрою НПП «Гуцульщина» Віталій Ходан, пише Укрінформ.

«Нині Святий Миколай отримав вже більше 500 листів. Багато з них діти приносять власноруч. Втім,  рекордну кількість дитячих послань очікуємо за два тижні до 19 грудня», – повідомив він.

За словами Ходана, у своїх листах «діти найбільше просять миру і спокою в Україні, здоров’я - усім в родині». Крім іграшок та конструкторів, здебільше закордонного виробництва, традиційно просять солодощі. Для цього 19 грудня - на свято Миколая Чудотворця - в маєтку дітям організує майстер-клас місцева кулінарка, яка навчатиме малечу святково прикрашати різдвяні тістечка.

Зустріч з Миколаєм з початку грудня вже розписують погодинно. Щодня тут проводитимуть від 8 до 10 екскурсій. Для цього заклад прикрасять з більшою оздобою та святковістю, ніж зазвичай. Для дітей встановлять нові гірки і чекатимуть на творчі зустрічі з малечею аж до різдвяних свят.

Нагадаємо,  в селі Пістинь, на території Національного природного парку «Гуцульщина», з 2003 року функціонує туристично-мистецький комплекс «Маєток Святого Миколая». Організатори проекту запевняють, що працюють тут з ідеєю виховання нової генерації українців на ідеалах добра і справедливості, вивчення і популяризації культурної спадщини України. Щороку Маєток Святого Миколаяв Карпатах відвідують кілька тисяч дітей.