У Карпатах відкриють безкоштовну хату для гостей з усього світу


У липні стартує цікавий проект – "Хата в Карпатах", де зустрінуться мандрівники з усього світу.

Як повідомила журналістові «Галицького кореспондента» харків’янка Ліна Бєрова, яка наразі працює перекладачем-фрілансером у Мюнхені,  минулого року вона гостювала у своїх івано-франківських друзів.

Вражена місцевими краєвидами і культурою, дівчина вирішила організувати цікавий проект. Ліна подумала: чому б не здати в оренду свою німецьку квартиру, а на ці кошти винайняти хату в Карпатах, куди можна було би запросити охочих з усього світу.

Хата стане міжнародною платформою мирного і творчого спілкування. Плануються різноманітні семінари на цікаві теми, літературні читання. Кожен може звернутися зі своїми пропозиціями - гуртки, концерти, майстер-класи тощо.

І найголовніше – проживання у хаті буде безкоштовним. Хату орендують на два місяці в Косівському районі. Свій вибір Ліна пояснює тим, що тут розвинений транспортний вузол і активна творча тусовка. Наразі організаторка ще шукає будинок, який би найбільше відповідав вимогам хати. Основна умова – мінімум меблів.

Усі охочі погостювати в хаті повинні дотримуватися правил: під час проживання суворо заборонено вживати алкоголь і наркотики, обов’язкова наявність килимка чи спальника. Максимально можлива кількість мешканців – близько 30 людей. Термін перебування становить п’ять днів, але якщо гість не порушує правил та ще й приносить якусь користь, він може залишитися на довший період.

Аби потрапити до хати, потрібно заздалегідь забронювати місце, зв’язавшись із Ліною Бєровою. Проект має свою сторінку в соціальній мережі "Фейсбук", де можна знайти контакти організаторки. Хата відчиниться з середини липня і прийматиме гостей аж до кінця літа.

Ліна каже, що ця ідея не нова. Відомий російський мандрівник Антон Кротов ще з 2006 р. приймає людей у Домах для всіх у різних куточках планети.