У Катарі заборонили «Білосніжку і сім гномів» через непристойності


Зі шкільних бібліотек Катару вилучають книгу «Білосніжка і сім гномів». Батьки школярів поскаржилися на «непристойні зображення» в ній.

Згідно з рішенням верховної ради з освіти видання популярної дитячої казки, на обкладинці якого зображений принц, що обіймає красуню, — потрібно вилучити зі шкіл. На книгу поскаржилися батьки учнів приватної школи SEK International School, але перевірки пройдуть не тільки в ній, повідомляє Middle East Eye, пише Закон і бізнес.

Директор указаного навчального закладу Вівіан Аріф вибачилася перед батьками учнів. «Школа негайно вжила заходів і вилучила книгу з бібліотеки, а також зробила все необхідне, щоб переконатися: такий інцидент більше не повториться», — запевнила В.Аріф. Вона зауважила, що у школі з повагою ставляться до культури Катару і намагаються дотримуватися її принципів і цінностей.

У скарзі батьків не йдеться, які саме зображення визнали непристойними, але, судячи з усього, йдеться про зображення з Білосніжкою і принцом. Річ у тім, що публічні обійми і поцілунки чоловіків і жінок у Катарі вважаються неподобством.

Як відомо, саме у Катарі через 6 років має пройти чемпіонат світу з футболу. Проте вболівальникам доведеться зіткнутися не тільки з незвичною спекою, а й з доволі суворими традиціями поведінки в побуті та громадських місцях.