У Кінологічному центрі прикарпатської поліції понад рік працюють дві дівчини


На службі із найкращий другом. У Кінологічному центрі Прикарпатської поліції понад рік працюють дві дівчини. Саме вони вчать собак шукати наркотики, вибухівку та рухатися на запах. Наталя Сахновська про подібну роботу мріяла ще давно. Практикувалася на навчанні власної собаки.

Це вперше на Прикарпатті кінологами є дівчата, кажуть у Кінологічному центрі. Зізнаються, раніше до жінок на такій посаді ставилися упереджено. Проте, два роки тому на вакантні посади чоловіки не претендували, інформує Вежа

Молодший інспектор-кінолог Наталя Сахновська каже, без дресирування собак уже не представляє свій робочий час. Щоправда, каже, тут потрібний індивідуальний підхід. Як до кожної тварини зокрема, так і до породи загалом.

На підготовку кожної собаки для поліції знадобиться щонайменше півроку, кажуть кінологи. Та справа не у витримці. А в любові до тварин та впевненості у власних силах. Адже справжній чотирилапий друг не терпить фальші. Нині у Кінологічному центрі – 19 собак. Щотижня їх задіюють у щонайменше двох десятках виїздів. Крім того, тварини мали неодноразові відрядження і в зону АТО.