У Коломиї міськрада не знайшла грошей для спортсменів, що їхали на чемпіонат Європи


Троє коломийських спортсменів представляли Україну на Чемпіонаті Європи з вільної боротьби. Втім, грошей у міському бюджеті Коломиї для поїздки двох тренерів та трьох спортсменів у мерії не знайшли.

На таку байдужість до підтримки обдарованих дітей поскаржився тренер, майстер спорту Андрій Хмуляк.

"Якщо часто говорити слово "мед", то стане солодко. Якщо постійно говорити про реформу, то вона сама запрацює) Шкода, що тільки у казці про Піноккіо після чергової брехні збільшувався ніс. Реформа діє, кажуть чиновники. Насправі для найбільш обдарованих дітей, які представляли Україну на чемпіонаті Європи, грошей не передбачено", - написав тренер, виклавши відповідь-відписку.

 Як йдеться у документі, підписаному міським головою Коломиї Ігорем Слюзаром, у "міському бюджеті не передбачили коштів на змагання поза межами України"

Світлина від Андрія Хмуляка.

Тренер зауважив, що на чемпіонаті Європи з вільної боротьби U-15 у збірної України б було чотири призери. Давид Шульц з Коломиї виборов бронзову нагороду.

У командному заліку Україна зайняла п'яте місце. Коломияни Денис Сагалюк та Андрій Сваричевський поступились досвідченішим борцям, хоча також здобували перемоги, відповідно зайняли п'яте та восьме місця.