У Коломиї опечатали церкву Московського патріархату


У неділю, 4 червня, від міської ратуші у Коломиї до символічної Могили борцям за незалежність України пройшла велелюдна хода, в якій взяли участь представники різних політичних партій та громадських організацій, духовенство УГКЦ, представники влади.

Після панахиди представники духовенства увійшли до нашої Святині – церкви Благовіщення, де, після нетривалих перемовин з правлячим парохом, здійснили богослужіння. Важливо відмітити: до сьогоднішнього дня в храмі здійснювала відправу громада УПЦ (Московського патріархату), пише прес-служба Коломийської міськради.

"В країні війна, а московський патріархат керується ідеями загарбника, тому ми не хочемо, щоб коломийська святиня мала якийсь зв'язок із окупантами!" - обурюється громада міста.

У церкві якраз закінчилась вечірня, парафіяни розійшлись, а вхід до храму опечатали. У вівторок буде створена робоча група у складі представників усіх парафій міста та району.

Без конфліктів, криків й сутичок коломияни звернулися до вірян і наставників церкви з єдиним: дозволити всім містянам відвідувати церкву, адже наразі багатьох патріотів зупиняє підпорядкованість Благовіщинської церкви московському патріархату.

З метою уникнення загострення ситуації представники влади, громадських активістів, священнослужителів різних конфесій та силових структур провели тривалі консультації, в наслідок яких було прийняте наступне рішення:

  • будь-які богослужіння в церкві тимчасово припинити;

  • створити робочу групу з представників різних конфесій, влади, представників депутатського корпусу, які вже у вівторок повинні провести першу зустріч з метою віднайдення шляхів виходу з даної ситуації.

Таким чином Коломия вкотре показала свою цивілізованість: без криків та сутичок, без силового протистояння складне питання розв`язане. Нагадаємо, що питання патріархальної приналежності Благовіщинської церкви порушив атовець Василь Кузьмин, його підтримали депутати Коломийської міської ради на травневій сесії.