У Коломиї розпочав роботу громадський комітет мовного контролю


На виконання рішення міської ради від 21.03.2013 року № 1462-28/2013 “Про затвердження Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості у місті Коломиї на 2013-2015 роки” та розпорядження міського голови Ігоря Слюзара від 04.04.2013 року № 83-р “Про утворення громадського комітету мовного контролю” 2 жовтня відбулося його перше організаційне засідання.

Відкрив засідання начальник відділу інформаційної політики та зв’язків з громадськістю міської ради Микола Реп’ях. Він ознайомив присутніх з вказаними документами та запропонував повістку дня засідання, пише Коломия ВЕБ Портал

Для подальшої роботи та громадської діяльності члени комітету на своєму засіданні обрали керівництво.

Головою комітету обрано Романюка Ярему Івановича, викладача Коломийського індустріально-педагогічного технікуму, який є одночасно головою Коломийського міського осередку Всеукраїнського педагогічного товариства імені Григорія Ващенка. Його заступником стала також викладачка цього закладу, громадська активістка Пацай Наталія Володимирівна, а секретарем  - методист методично-інформаційного центру управління освіти міської ради ВижакГанна Петрівна.

На своєму першому засіданні дорадчий орган при міському голові розглянув основні заходи своєї діяльності та заслухав роботу мережі магазинів “САН”, які продають друковану продукцію для жителів міста і району із символами тоталітарного режиму СРСР, та прийняв відповідне рішення з рекомендаціями.

Коломийський комітет буде діяти в рамках Всеукраїнського комітету захисту української мови, який очолює народний депутат Олександр Доній.

Відділ інформаційної політики та зв’язків з громадськістю Коломийської міської ради