У Коломиї загальноміський страйк, а мер Тернополя закликає всіх їхати в Київ


Коломийська міська рада оголосила загальноміський страйк.

Про це в суботу повідомив депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко.

"Щойно Коломийська міська рада оголосила загальноміський страйк", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

У свою чергу мер Тернополя Сергій Надал у зв’язку з силовим розгоном мітингу на Майдані Незалежності в Києві звернувся до мешканців міста.

"В країні розгортаються жорстокі репресії, країна сповзає до диктатури. Тернопіль не може стояти осторонь – ми будемо протестувати! Всі українці не залежно від політичної приналежності, віросповідання, мови повинні об’єднатися для того щоб змінити злочинну владу", - заявив він.

"Звертаюсь до молоді, студентів, підприємців, перевізників, до всіх небайдужих тернополян, закликаю всіх їхати на Київ", - додав Надал.

"Тернополяни, які залишаться у Тернополі, закликаю вас у неділю, 1 грудня о 12 год. під синьо-жовтими прапорами вийти на театральний майдан. Ми проведемо Віче і далі почнемо діяти", - сказав мер міста.

Також він віддав розпорядження про збір громадян та депутатів Тернопільської міськради щодо стану громадянських прав і свобод в Україні та на підтримку євроінтеграційного курсу України.

Збори мають відбутися 1 грудня 2013 року об 12.00 на Театральному майдані міста Тернополя.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників. Було затримано 35 осіб.

За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Серед постраждалих – двоє громадян Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову до себе в неділю, 1 грудня, посла України для пояснень в справі останніх подій в Києві.

Українська правда