У Коломийському госпіталі триває ремонт, але вже лікують бійців


Сьогодні, 25 листопада директор департаменту охорони здоров’я ОДА Мирон Матейко провів прес-конференцію на якій підбив підсумки роботи за останній рік.

За словами Мирона Матейка, цьогоріч основним здобутком департаментом охорони здоров’я є відкриття обласного госпіталю ветеранів війни у Коломиї на 75 ліжок. Наразі в ньому пролікувалися вже 150 осіб, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«За нашою статистикою на Прикарпатті є понад чотири тисячі інвалідів війни та прирівняних до них, і їхня кількість постійно збільшується. Тож безперечно є потреба у такому закладі. Зрозуміло, що для бійців потрібно створити відповідні умови перебування, саме тому з обласного бюджету до кінця року виділять ще 300 тисяч гривень. Загалом ремонт планується завершити до середини наступного року», - додав Матейко.

Чиновник також відзначив створення центру кардіохірургії на базі міської лікарні. Там вже проведено дві операції на відкритому серці.

«Для студентів медичного коледжу відкрито гуртожиток на 90 місць. Він є одним з найкращих в Україні»- зауважив посадовець.

Окрім того, було відкрито кабінет відновного лікування в Дзвиняцькій АЗПСМ, відкриття пункту базування бригади екстреної та швидкої допомоги у Микуличині, відкриття виїзного хоспісного відділення, а також оновлення відділення перинатального центру.

До теми: Матейко про санаторій «Смерічка»: Там не таке порушення, як говорила прокуратура