У Києві покажуть виставу за оповіданням Юрія Андруховича


Навесні в Києві покажуть виставу «Альберт, або Найвища форма страти», створену за оповіданням відомого івано-франківського письменника Юрія Андруховича. Спектакль поєднуватиме музику, текст, театральну майстерність, візуальну складову.

«У центрі нашого дійства − історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров'ю угода чомусь не спрацювала — й певного осіннього дня року 1641-го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок…» Ця вистава — гра слів, інтонацій, жестів, що виникає у відчайдушній, ризикованій і водночас гармонійній взаємодії письменника, що проявляється тут не лише як автор текстів, але і як співак, і як актор, з чудовими музикантами. Виставу доповнює тонка, іронічна, пронизлива графіка, що оживає під час вистави», − розповів про мистецький синтез Юрій Андрухович.  

Виставу «Альберт, або Найвища форма страти» можна буде подивитись 15 березня в Національній музичній академії ім. Чайковського, пише Культпростір. Ідея – Оля Михайлюк, текст і голос – Юрій Андрухович, голос – Уляна Горбачевська, відео – vj-group Cube, контрабас – Марк Токар, графіка – Анатолій Бєлов.