У Києві поліцейський запустив 2 гранати в СБУшників, є постраждалі


Біля станції метро «Лісова» у Києві співробітники СБУ намагалися затримати екс-беркутівця, а нині сержанта поліції полку особливого призначення Володимира Іващенка через незаконну торгівлю зброєю.

Спецоперація СБУ завершилась вибухом та постраждалими, заявила речниця СБУ Олена Гітлянська у прямому ефірі одного з українських телеканалів, пише Вголос.

Спершу ведуча телеканалу заявила, що у Києві невідомі напали на водія авто Toyota Camry біля станції метро «Лісова». Злочинці кинули 2 гранати в авто біля зупинки громадського транспорту, машина загорілась, водій отримав осколкові поранення. Його доставили до лікарні.

Натомість Гітлянська повідомила, це була спецоперація СБУ, під час якої співробітники спецслужби намагалися затримати поліцейського, що торгує зброєю. Проте злочинець, зрозумівши наміри правоохоронців, жбурнув в них гранату і втік.

 

За даними ЗМІ, торговець зброєю – це колишній працівник спецпідрозділу «Беркут», сержант поліції полку особливого призначення Володимир Іващенко.

Олена Гітлянська підтвердила, що чоловік має стосунок до колишнього «Беркуту», однак відмовилась назвати його ім'я. При цьому вона підтвердила, що посаду втікача названо правильно.

За її словами, поліція порушила за цим фактом кримінальну справу за ч.1 ст.348 ККУ (посягання на життя співробітника правоохоронного органу). Злочинця шукають.

 

Нагадаємо, конфлікт стався ще ввечері 6 березня. Повідомлялося, що після вибуху двох гранат повністю згорів автомобіль марки Toyota та постраждала одна людина.

Тоді поліція оголосила по Київській області та місту Києву план-перехоплення та перекрила також трасу в бік Броварів.