У пологовому Франківська підтвердили три випадки COVID-19


У міських лікарнях Франківська зробили 333 експрес-тести. З них - 120 мають позитивний результат.

12 пацієнтів з коронавірусом перебувають в Центральній міській клінічній лікарні у важкому стані, п’ятеро підключені до апаратів ШВЛ. Про це сьогодні під час прямого ефіру повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Як бачите, вчора була лише одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень. Сьогодні вже п'ять. У міській клінічній лікарні №1 5 важких хворих, з них - один на апараті ШВЛ",- поясни мер.

Очільник також додав, що у міському перинатальному центрі після смерті породіллі зробили 110 тестів, 5 з них - позитивні. Три тести підтверджені ПЛР-системою, усі хворі ізольовані.

Нагадаємо, 30 березня в обласному перинатальному центрі померли дві жінки - 37-річна породілля з Болехова та 60-річна коломиянка, яка лягла на планову операцію з гінекології. У двох випадках аналізи показали коронавірусну інфекцію. А 1 квітня у міському перинатальному центрі раптово померла ще одна вагітна жінка. Спочатку медики запідозрили крововилив, втім розтин показав підозру на двобічну пневмонію. Відтак, у жінки підозрюють коронавірус. У дитини породіллі інфекції не виявили.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я ОДА Володимира Чемного, дитина останньої померлої породіллі перебуває під апаратом штучної вентиляції легень. Її стан середньої важкості, ближче до важкого.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!