У липні на Прикарпатті знизились ціни на продукти харчування


За даними Державної служби статистики, споживчі ціни у липні 2018р. порівняно з попереднім місяцем в Україні знизились на 0,7%, в області – на 0,3%, водночас з початку року зросли на 3,6% та 4,3% відповідно.

У липні зниження споживчих цін зафіксовано майже в усіх регіонах країни: від 1,5–1,0% у Києві, Херсонській, Полтавській, Запорізькій областях до 0,9–0,1% у Дніпропетровській, Київській, Одеській, Харківській, Хмельницькій, Львівській, Вінницькій, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Черкаській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Волинській, Луганській, Сумській та Житомирській областях. Приріст споживчих цін на 0,1% спостерігався на Буковині. Про це повідомляє головне управління статистики в Івано-Франківській області.

На споживчому ринку області у липні п.р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,9%. Найбільше (на 8,2–6,6%) подешевшали фрукти, яйця та овочі. На 2,3–0,4% знизилися ціни на крупи гречані, молоко, макаронні вироби, соняшникову олію, рис, свинину. Водночас на 4,1%–1,0% подорожчали м’ясо птиці, маргарин, риба та продукти з риби, хліб, борошно пшеничне.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,5% в основному за рахунок подорожчання тютюнових виробів на 2,3%.

Індекс цін на транспорт у цілому склав 100%. При цьому подешевшали автомобілі і паливо та мастила (на 0,9% та 0,6% відповідно), подорожчав проїзд авіаційним пасажирським транспортом (на 2,6%).