У мережі з'явився тест на знання змін до оновлених програм початкової школи


У мережі з'явився тест на знання змін до оновлених програм початкової школи, які розробило Міністерство освіти та науки України.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook повідомила міністр освіти Лілія Гриневич, передає Zaхіd.net.

За її словами, тест розробив і виклав у відкритий доступ директор Стрийської загальноосвітньої школи І ст. на Львівщині Сергій Запісов.

Гриневич зазначила, що близько тисячі вчителів пройшли тест на знання змін до оновлених програм початкової школи.

«Це прекрасний приклад того, як нові технології дають змогу швидше і ефективніше доносити інформацію. Але найголовніше - це приклад того, що саме директори шкіл своєю позицією можуть пришвидшувати запровадження нових підходів до викладання у школах», – переконана міністр.

Водночас Гриневич зауважила, що від низки батьків надходять звернення, що на батьківських зборах вчителі дають зрозуміти, що не поспішатимуть із виконанням оновлених програм, критеріїв оцінювання і методичних рекомендацій.

«Нагадую райуправлінням освіти про необхідність провести засідання методичних об'єднань вчителів-початківців і донести до всіх фахівців запроваджені зміни. Вся інформація про оновлення для початковоі школи є на сайті МОН», – написала Гриневич.