У мерії дають півмільйона гривень на проекти мешканців Івано-Франківська


Розпочинається прийом заявок на участь у програмі партиципаторного бюджетування. Бюджет участі має на меті налагодити діалог органів місцевого самоврядування та жителів Івано-Франківська.

Партиципаторний бюджет м. Івано-Франківськ на 2017 рік складає 500 000,00 (П’ятсот тисяч гривень 00 копійок) грн. Прийом заявок розпочинається з 20 березня.

За словами ініціатора програми Вікторії Дротянко, цьогорічна програма зазнала певних змін. За її словами, нововведення стосуватимуться збільшення терміну подачі заявок, голосування, розширення мережі пунктів для голосування тощо. Інформація про партиципаторне бюджетування у м. Івано-Франківськ оприлюднюється у рубриці «Бюджет участі» офіційного веб-сайту міста Івано-Франківськ)

"З січня 2017 року шляхом особистих зустрічей міського голови, інформації на сайті МВК, ЗМІ та соціальних мережах вивчалася думка мешканців стосовно розвитку міста та подальшої стратегії Івано-Франківська", - каже Дротянко.

В свою чергу аналізуючи реалізацію бюджету участі за 2016 рік у мерії врахували зауваження та надали пріоритети в таких напрямках:

- Термін голосування пропонують збільшити до 2-х місяців;

- Голосування реалізовуватимусть шляхом стаціонарних пунктів голосування в бібліотеках та приміщеннях ЦНАПів;

- Проведення оцінювання пропонують здійснювати постійно щодо інформування, подання проектів, голосування та реалізації.

Даталі на сайті міста