У мерії обіцяють закінчити "піст" в франківському пологовому


Нещодавно у мережі активно обговорювали неналежне харчування у пологовому будинку. Пацієнтів обурював той факт, що у денному раціоні не було молочних продуктів та масла.

Начальник відділу охорони здоров'я Марія Бойко прокоментувала ситуацію та запевнила, що вже зовсім скоро ситуація зміниться, йдеться на сайті МВК

"Харчування в міському перинатальному центрі вимагає кращого. Працюємо над цим. Щойно завершився тендер на постачання молочних продуктів. І вже з 7 травня постачатимуть масло та молочні продукти", - запевнила начальник Марія Бойко.

Серед основних причин ситуації, що склалася нальник відділу охорони здоров'я називає довготривалі тендерні процедури та мізерне фінансування з держбюджету.

"На жаль на 2018 рік для МКПЦ на харчування з державного бюджету (медична субвенція) передбачено 1 050 000, 00 грн. Це в середньому - 14-15 грн на добу. Насправді це мізер. Для того, щоб хоч якось вплинути на ситуацію з харчуванням з міського бюджету додатково виділено вже 150 000, 00 грн. за січень-квітень 2018 року. За рахунок цього вартість харчування на день зросла до 19,25 грн. на день на одну особу при 4-ри разовому харчуванні. На жаль, процес ускладнюється ще й тим, що харчові продукти закладами охорони здоров'я закуповуються за тендерною процедурою, що іноді розтягується в часі на місяці. Так, щойно пройшов тендер на молочні продукти - і з 07.05.2018 року буде постачатися масло та інші молочні продукти", - зауважила Марія Бойко.