У мерії пояснили, як створювали запропоновані для голосування лого міста


Минулої п’ятниці, 15 грудня в Івано-Франківську на сайті міста стартувало голосування за новий туристичний логотип.

Франківці можуть вибрати найкращий для себе з восьми варіантів. Голосування триватиме до 1 січня наступного року. Опісля у виконкомі підіб'ють підсумки волевиявлення франківців і затвердять новий логотип.

Однак запропоновані варіанти викликали хвилю критики у мережі. Так, дехто вважає, що запропоновані варіанти більше нагадують кардіограму, інші – що схоже на шкалу курсу валют. А от Ігор Кривенко пише, що треба запропонувати щось простіше.

«На те він і логотип, щоб бути простим і зрозумілим», - зазначає чоловік.

Ігор Боринець зауважує, що запропоновані логотипи виглядають, наче робота одного дизайнера.

«А де ж конкурс? Мало б бути хоча б учасників 10, і кожен запропонував свої варіанти. А так, виглядає конкурс під одного учасника», - пише він.

У розмові з кореспондентом Бліц-Інфо заступник начальника управління економічного та інтеграційного розвитку Володимир Устинський пояснює, що загальний нижній шар логотипу розробляла одна людина, а от додатки до них – інші.

«Вийшло так, що у запропонованих варіантах логотип є розширений, звужений, з різною колористикою. Наприклад, третій червоно-чорний – це Бандерштат, є синьо-жовтий, а от сьомий з вертепною зіркою», - зауважує чиновник.

Що стосується логотипу у вигляді хрестика, яким користувалось місто три роки, то за словами Устинського він вже всі набрид: «кажуть, він – не добрий».

Він зауважує, що місто співпрацює з українсько-канадським проектом ПРОМІС, і  в рамках співпраці потрібно розробити маркетингову стратегію міста. Тож нещодавно в Івано-Франківську організовували круглий стіл з розробки бренду, де були краєзнавці, екскурсоводи, представники турфірм, навчальних закладів. У них всіх, запевняє чиновник, запитали, що вони б хотіли бачити на логотипі міста.

«Думки є різні. Це – демократичний процес, відгуки повинні бути. Треба говорити, що перманентний процес продовжується, обговорюються різні думки та узагальнюються. Потрібно вибрати єдиний та правильний варіант», - додає він.

Начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Крохмач зазначає, що логотип міста мав би бути затвердженим рішенням сесії, чого не було з попереднім.

 «Розробка логотипу міста дійсно важлива робота, яка не робиться за один день, тому я не знаю, як буде далі. Скоріш за все, із цих варіантів, які зараз є на голосуванні виберуть один, буде також варіант з хрестиком та ще один розроблений в рамках проекту ПРОМІС. Із цих трьох виберуть кращий», - каже чиновниця.

Обрати варіант, який найбільше припаде до душі й віддати за нього голос можна за цим посиланням