У мерії розповіли, як забезпечили землею учасників АТО


В Івано-Франківську за рік родинам учасників АТО виділено 24 земельні ділянки, 21 з них для сімей загиблих в АТО, 3 – для учасників АТО під індивідуальне будівництво та 2 для ведення ОСГ.

Про це сьогодні, 23 травня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив начальник управління земельних відносин Кирило Обладан, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За його словами, також на 106 ділянок було надані дозволи на розробку документації під індивідуальне гаражне будівництво. А в результаті інвентаризації у мікрорайоні Опришівці вдалося виділити 35 земельних ділянок. З них – 24 для інвалідів-учасників АТО та 11 для натовців, що проживають у мікрорайоні.

«Вся документація для учасників АТО виготовляється за кошти міського бюджету», - додав чиновник.

Окрім того, УКБ було надано земельну ділянку розміром 86 соток для будівництва багатоквартирного комплексу на Софіївці.

«Також Міністерство оборони зверталися до міста з метою оформлення землі під будівництво на Пасічній для військовослужбовців», - зауважив Обладан.

У межах співпраці з асоціацією учасників АТО надано дві земельні ділянки для багатоквартирного житлового будівництва – 20 соток в районі вулиць Хіміків – Тролейбусна та 54 сотих га в районі торгового центру «Арсен».

Також на чергову сесію також винесуть питання про передання Асоціацію учасників АТО 40 сотих землі поруч автостанції №2.

Окрім того, на оперативній нараді йшлося про те, що франківцям пропонують нові сервіси, транспортне управління оштрафувало дев'ять перевізниківміський голова хоче, щоб Франківськ купив арматурний завод для інвестицій та УЗЕ провело обшуки в Департаменті освіти. Шукали документи про ремонти.