У Мінекономіки не виключають зростання тарифів на комуналку


Консенсус-прогноз Міністерства економічного розвитку й торгівлі передбачає, що до кінця року тарифи на газ, опалення і гарячу воду можуть зрости на 20%, а на електроенергію – на 30,5%.

Вересневий консенсус-прогноз на 2018 рік також допускає, що тарифи на газ можуть зрости на 19%, а на опалення, гарячу воду і електроенергію – на 20%, пише УП

Консенсус-прогноз на 2017-2020 роки – це усереднені значення основних прогнозних показників економічного розвитку України, які розраховані на основі експертних оцінок провідних фахівців у сфері макроаналізу та прогнозування.

 
 
 
 
 
При цьому міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що зараз "змін до збільшення ціни на газ немає".

"Прем’єр-міністр чітко заявив, що економічних підстав для цього (збільшення ціни) немає. І Міністерство це може підтвердити", – цитує його урядовий портал 2 жовтня.

Насалик зазначив, що Міненерговугілля подало своє бачення розрахунку цінової формули – і Кабінет міністрів має його розглянути.

За даними УНІАН, із 1 жовтня Кабмін запровадив новий порядок розрахунку субсидій на житлово-комунальні послуги.

Так, на новий опалювальний сезон 2017-2018 років – з 1 жовтня 2017 року – при розрахунку розміру субсидії будуть враховуватися доходи громадян за I і II квартал 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за III і IV квартал 2017 року.